Green Gold Barter
Barter; İngilizce kökenli bir kelime olup takas anlamına gelmektedir. Takas ise sözlükte tarafların sahip oldukları varlık veya yükümlülükleri diğer tarafın sahip oldugu varlık veya yükümlülüklerle değiştirmesine dayanan finansal sözleşme olarak tanımlanmaktadır.
Barter, çok sayıda alıcı ve satıcının birarada karşı karşıya geldiği bir geniş pazar olmasının yanı sıra bu alıcı ve satıcıları belli kurallar çerçevesinde ve belli kriterlere göre bir araya toplayan, alıcı ve satıcının karşılıklı ilişkilerine düzenleme getiren, hem alıcının hem de satıcının haklarını ve sorumluluklarını belirleyen bir sistemdir.
Dünyada özellikle gelişmiş ülkelerde, çeşitli şekillerde 40 yıldır kullanılan barter sistemleri, ülkemizde fiili olarak 1992 yılından beri faaliyet göstermektedir. Bugün çeşitli ülkelerde 600 binden fazla kuruluş, barter ticareti yapıyor. The Business Trend Analysts’in yaptığı araştırmalarda dünya ticaretinin % 45’inin barter sistemi ile yapıldığı tespit edilmiştir.
Barter Sistemi
Barter Nedir?
Barter ile Neler Alabilirim ?
Heryer Barter Takas Sistemini Kullanıyor mu?
Barter Nasıl İşler ?
Kimler Barter Yapabilir ?
Neden Green Gold Barter?
Barter Sistemi Hakkında Her Şey
Kazancınızı Arttırın
Daha fazla firmaya ulaşarak ticaretini yaptığınız ürünlerinizin daha fazla satışını gerçekleştirin.
Stoğunuzu Eritin
Ürünlerinizi Barter havuzuna sunarak, firmanızın ihtiyacına yarayacak ürün ve hizmetlerle değiştirin.
Barter Çeki
Değişim işlemlerinin ,istediğiniz kişilerle yapabilmenizi sağlayan mal veya mülk değişim aracıdır.
Borçlarınızı Kapatın
Green Gold Barter ile elinizdeki ürünleri Barter havuzuna sunarak mevcut borçlarınızı kapatalım.
Gayrimenkul
Green Gold Barter Ailesi olarak sizler için gayrimenkul alanında çalışmalar sürdürmekteyiz.
Barter Avantajları
Barter sistemi gerçek anlamda paranın maliyetini düşürücü bir özelliğe sahiptir.
GREEN GOLD BARTER
Barter sistemi ile çalışan bir firma, Barter Ortak Pazarı'ndan satın aldığı malların ve hizmetlerin bedelini ürettiği veya ticaretini yaptığı ürünleri Barter Ortak Pazarı'na satarak öder. Barter Ortak Pazarı'na ürün satan firma ise bedelini Barter Ortak Pazarı'nda satışa sunulmuş ürünler ve hizmetlerden dilediğini satın alarak tahsil eder.
Barter havuzundaki firmalar tüm arz ve taleplerini Barter Ortak Pazarı'na sunar. Barter Ortak Pazarı, üye firmaların taleplerinin karşılanması için yeni üyelerin katılımı ile her geçen gün büyümekte ve Ortak Pazar'da arz edilen ürün portföyü zenginleşmektedir.